VÅR REISE MOT EN BEDRE MORGENDAG

VÅR REISE MOT EN BEDRE MORGENDAG

VÅR REISE MOT EN BEDRE MORGENDAG

VÅR REISE MOT EN BEDRE MORGENDAG

Hos NÜ er vi alltid på jakt etter nye initiativer som kan bidra til å fremme en bærekraftig fremtid. Vi er oppmerksomme på den innflytelsen moteindustrien har på miljøet, og vi er glade for å ta del i den bærekraftige utviklingen vi merker i bransjen. Vi tror på at enhver liten handling kan ha betydning på reisen mot en bærekraftig fremtid – en fremtid vi jobber mot hver dag.

VÅR EMBALLASJE

Hos NÜ har vi det siste året hatt mer oppmerksomhet på hvordan vi bruker plast. Som mange andre bransjer ser vi viktigheten av å bruke plast på en forsvarlig og miljøvennlig måte. Dette omfatter bl.a. hvordan vi håndterer plast i hverdagen, men også at vi velger å bruke emballasje som er bedre for miljøet. Vi ønsker å gjøre det vi kan for å holde naturen fri for plast. Derfor er vårt mål å eliminere bruken av ny engangsplast og i stedet erstatte all vår plast med 100 % resirkulerbar plast. Alle plastposene våre er laget av 100% resirkulert plast. Det samme gjelder plasten vi bruker til å pakke produktene.

Foruten vår oppmerksomhet på plast er vi generelt opptatt av å bruke gjenvunnede materialer, resirkulerbare materialer eller nedbrytbare materialer der vi kan. Dette betyr at 80 % av emballasjen på nåværende tidspunkt er at resirkulert materiale og håndteres på miljøvennlig måte. Vi har et samarbeid med våre leverandører der vi utnytter hverandres kompetanse og sammen finner bærekraftige løsninger i henhold til håndteringen av våre produkter, emballasje og materialer. Hos NÜ ønsker vi hele tiden å gjøre det vi kan for å gå en grønnere fremtid i møte og drive en sunn virksomhet med glade kunder, ansatte og samarbeidspartnere.

ORDREBASERT PRODUKSJON

Hos NÜ er vi ordreproduserende. Dette betyr at alle NÜ-kolleksjoner er produsert på bakgrunn av hva forhandlerne våre bestiller – inkludert våre konseptbutikker og nettbutikk. På den måten har vi ikke overskudd av lagervarer, og vi legger vekt på å produsere så lite avfall som mulig.

made to last

Hos NÜ designer vi klær som holder sesong etter sesong. Vi har ikke fokus på raskt skiftende trender og tendenser, da vi har vårt helt eget unike design-DNA. Vårt fokus er på å skape vakre klær i et tidløst design som vil holde og være trofast mot deg år etter år.

NÜ-klær er designet for å bli sammensatt på kryss og tvers, og med vår '7 days in 7 ways'-kampanje ønsker vi å gi inspirasjon til hvordan man kan skape syv forskjellige looks med bare syv forskjellige plagg. Vi inviterer deg til å delta i en mer bærekraftig fremtid med våre miks og match-styles.

code of conduct

Vi er bevisst på vårt etiske ansvar, både når det kommer til vår egen forretning, mennesker og natur. Som virksomhet tar vi ansvar for våre handlinger, og vi forventer og krever det samme av våre samarbeidspartnere.  Vi erkjenner at kultur og lovgivning varierer fra land til land, noe som betyr at våre leverandører arbeider under forskjellige forhold. Men vi legger stor vekt på at fremstillingen er utført på en forsvarlig måte, og at alle ansatte arbeider under gode betingelser og blir behandlet med respekt.

Vår produksjon er basert på langvarige relasjoner med våre leverandører, og det betyr at vi har god innsikt i forholdene på fabrikkene. I samarbeid med det danske Håndværksrådet har vi utviklet et etisk regelsett – en code of conduct – som innbefatter de minimumskravene vi stiller til våre leverandører, og arbeidsforholdene på fabrikkene deres. Disse etiske retningslinjene dekker områder som f.eks. regler for barnearbeid, arbeidstakerrettigheter, arbeidstider samt sikkerhet på arbeidsplassen. Vi gjennomfører regelmessige kontrollbesøk for å sikre at våre kontraktsmessige avtaler holdes.

Vår Code of Conduct er ikke en garanti. Men vi kan garantere at vi er vårt ansvar bevisst, og at vi arbeider kontinuerlig med å forbedre forholdene hos våre samarbeidspartnere.

Du kan laste ned vår Code of Conduct her og her.