AW23

Kjærligheten til keramikk

Med Louise Gaarmann

AW23

Kjærligheten til keramikk

Med Louise Gaarmann

Denne sesongen gleder vi oss over samarbeidet med den danske keramikeren Louise Gaarmann.

Til vår AW23 Sculptural Elements-kolleksjon ble vi inspirert av strukturen og detaljene i teksturen på Gaarmanns arbeider. Vårt eksklusive samarbeid består av fire t-skjorter som hver har et motiv basert på Gaarmanns visjon. Fra ‘House of Cards‘ til ‘The Power of Nature‘ – disse konseptuelle bildene fokuserer på form og linjer, fra flytende, organiske former til mer geometriske strukturer.

KERAMIKER

Louise Gaardmann

Louise Gaarmanns arbeid er en ode til håndverket hennes – et kjærlighetsbrev til keramikken. Kjærligheten hennes til leire strekker seg fra den fysiske berøringen av materialet til hennes utforskende brennemetoder og kjemiske glasur. I kunstverkene hennes avslører små sprekker en liten historie – historier fra hverdagen, historier fra naturen og historier fra barndommen. Hennes ærverdige taumotiver i 'Rope & Knots' har en surrealistisk kvalitet, der tauet ser ut til å være tro mot sin form, samtidig som det hedrer leirens iboende egenskaper. Fra den dagligdagse sjarmen til “Baskets‘ til den spennende historien om ‘New Landscapes‘ –
Louises verk er sterkt fortellende og øyeblikkelig fengslende.

Gaarmann har blant annet stilt ut på 2007 Biennale of Craft and Design og Maison du Danemark i Paris i 2007, og hun har også deltatt på Charlottenborgs vårutstillinger, senest i 2014. Hun har mottatt flere stipender og priser inkludert Arts and Craft Prize fra 1870, sølvmedalje i 2012.

Gaarmann er en type historieforteller som skriver en fortelling gjennom flo og fjære i keramikken hennes. Størstedelen av inspirasjonen finner hun utenfor inngangsdøren, midt i naturen, i ett med Moder Jord. Louise ser på naturen som et overflødighetshorn av symboler som enkelt oversettes til kunst. Keramikken hennes omfavner kontrastene mellom grov og glatt tekstur, og etterligner puslespillet av overflater som finnes i naturens verden.

TILLIT

Med tittelen ‘House Of Cards‘ er dette designet inspirert av konseptet fiasko og suksess. Louise bemerker: «å bygge et korthus er å bygge opp noe, for at det så skal kollapse på brøkdelen av et sekund. Da må du begynne på nytt og skape noe nytt».

RIANA T-SHIRT SORT


SHOP NÅ

RIANA T-SHIRT CREME


SHOP NÅ

NATUR

‘The Power Of Nature‘ fanger Louises visjon om naturens verden, tolket som en abstrakt landskapsfortelling. Louise bemerker: «La det vokse, slipp det fri. Se opp mot himmelen mot lyset der energien og næringen finnes».

RIANA T-SKJORTE MED TRYKK


SHOP NÅ

MINNER

‘Tie Up‘ er et motiv som uttrykker begrepet tid. Louise bemerker: «Det lange båndet representerer tiden. Å knytte en knute er som å bla i et fotoalbum. Vi kan åpne og lukke minner, siden de aldri vil forsvinne – de eksisterer snarere andre steder i en annen rekkefølge.»

RIANA T-SHIRT ROSA


SHOP NÅ